بایدن فنلاند را با نروژ اشتباه گرفت

بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا در پیامی فرا رسیدن عید سعید فطر را به مسلمانان جهان تبریک گفت و با ابراز همدردی برای قربانیان درگیری‌ها در غزه، تصویر دیگری از سیاست‌های دوگانه کاخ سفید را به نمایش گذاشت.

به گزارش مشرق، رئیس‌جمهور ایالات متحده در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: در زمانی که خانواده‌ها و جوامع مسلمان برای عید فطر گرد هم می‌آیند، به درد و رنجی که بسیاری متحمل می‌شوند نیز فکر می‌کنند.

جو بایدن که خود اصالتا ایرلندی کاتولیک است و همواره از رژیم صهیونیستی حمایت کرده، در ادامه نوشت: فکرم پیش کسانی است که در سراسر جهان، درگیر جنگ، گرسنگی و آوارگی هستند، از جمله در مکان‌هایی همچون غزه و سودان.

وی افزود که اکنون زمان مناسبی برای ایجاد صلح و ایستادگی برای کرامت همگان است.

این به اصطلاح نگرانی در حالی مطرح می‌شود که جهان بارها سنگ‌اندازی کاخ سفید در تصویب قطعنامه‌هایی برای توقف جنگ غزه و برقراری آتش‌بس فوری را شاهد بوده است.

به رغم ادعای واشنگتن در مورد نگرانی از حمله نظامی احتمالی رژیم اسرائیل به منطقه رفح در جنوب غزه که می‌تواند جان صدها هزار غیرنظامی فلسطینی را تهدید کند، دولت جو بایدن در روزهای اخیر بی سر و صدا با اختصاص میلیاردها دلار کمک نظامی به اسرائیل که شامل بمب و جنگنده می شود، موافقت کرده است.

عملیات طوفان الاقصی که پس از سال‌ها جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین صورت گرفت، تاکنون به شهادت بیش از ۳۳ هزار فلسطینی کنجر شده و تقریباً تمام جمعیت ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه را آواره کرده است؛ این امر به طرح موضوع نسل‌کشی فلسطینی‌ها منجر شده است اما رژیم صهیونیستی آن را رد می‌کند.

از سوی دیگر، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در اظهارات اخیر خود در جمع قانون‌گذاران آمریکایی ادعا کرد که طبق اطلاعات او، آمریکا شواهدی مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی اسرائیل در غزه ندارد.

پس از نزدیک به ۶ ماه از جنگ اسرائیل در غزه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ با ۱۴ رای مثبت این شورا و نیز رای ممتنع آمریکا و عدم وتوی این کشور، با قطعنامه‌ ۲۷۲۸ را برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه موافقت کردند تا در ۱۵ روز باقیمانده در ماه مبارک رمضان ( از زمان تصویب قطعنامه) آتش‌بس میان اسرائیل و حماس برقرار شود.

قطعنامه ۲۷۲۸ شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل تصمیم دولت بایدن مبنی بر عدم استفاده از حق وتوی خود به تصویب رسید.

آمریکا پیش‌تر سه قطعنامه آتش‌بس را وتو کرده بود، اما این بار به این قطعنامه رای ممتنع داد و به این ترتیب، بدلیل عدم مخالفت اعضای دائم شورای امنیت و بدون هیچ مخالفتی این قطعنامه به تصویب رسید. این قطعنامه را ۱۰ عضو غیردائمی شورای امنیت تنطیم کرده بودند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس